Често задавани въпроси

Задай въпрос

БОРБАТА НИ С COVID-19

Какви мерки взима Дон Арт за да осигури сигурността на своите клиенти и служители ?

Сигурността винаги е била приоритет за нас още от самото отваряне на веригата. Почистването на мръсни дрехи и текстил е в основата на наша работа и като такива служителите, които боравят с мръсни дрехи, носят гумени ръкавици,предпазни облекла, маски и очила, за да предотвратят разпространението на микроби. Регулярно дезинфекцираме всички често докосвани повърхности, включително плотове, дръжки на врати, копчета, дръжки и входовете на използваните машини; тъч скрийн екрани,ПОС терминали и клавиатури. Нашите шофьори също носят ръкавици и маски, дезинфекцират автомобилите си често. Също така работим за увеличаването на куриерите ни с цел осигуряване на нашите клиенти удобството на доставките по домовете и така важното социално дистанциране.

Дрехите ми ще бъдат ли дезинфекцирани?

Ние дезинфекцираме вашите дрехи почиствайки ги на висока температура комбинирано със силата на химическото чистене (специален разтворител наречен perchloroethylene), препарати и дезинфектанти, които убиват всеки жив вирус в рамките на първите две минути след почистването. След това този разтворител се изцежда и извлича от дрехите, като ги оставя свежи и чисти. Ние използваме чист разтворител при всяко зареждане на машините, като гарантираме, че всяка дреха е почистена и дезинфекцирана по подходящ начин. Всяка чанта за дрехи (използващи се при доставките) също е измита и дезинфекцирана, което означава, че чистите и мръсните Ви дрехи никога няма да влязат в контакт с други мръсни или използвани дрехи.

Твоята първа поръчка!

Какво трябва да подготвя за първата си поръчка?

Единствено, което трябва да направите е да подготвите дрехите, които искате да дадете за химическо чистене и пране отделно от тези за боядисване. Нашият куриер ще донесе ЕКО торба в която да прибере дрехите след като ги опише и Ви издаде бележка. Ако сте подготвили дрехите вече в торби не е проблем.

Кои райони и часове за вземане и доставка покривате ?

Вземането и връщането на поръчките се извършват на територията на цяла София като работното време на нашите куриери е от 8:00 до 20:00 часа, от Понеделник до Петък и Събота от 9:00 до 15:00 часа.

Ако съм извън София мога ли да дам дрехи за боядисване?

Да, можете да ни изпратите по удобна за Вас куриерска фирма или друга пощенска услуга на адрес: гр. София, Надежда 2, ул.Йордан Хаджиконстантинов 88 П.К.: 1220 телефон: 0878 96 96 30. Като в плика с дрехите приложите лист с Име,Телефон и Адрес за обратна връзка и за всяка дреха в какъв цвят я желаете.

Трябва ли да разделям дрехите си за химическо чистене и пране на цветни и бели?

Не се притеснявайте за сортирането на дрехите, ние ще направим това вместо Вас.

Може ли да ви дам и дрехи за боядисване с поръчката за химическо?

Да, разбира се! Услугата вземане и доставка на дрехи е актуална както за дрехи, които желаете да дадете за химическо чистене, така и за дрехи, които желаете да бъдат боядисани.

Как мога да направя поръчка, за да вземете дрехите ми?

Може да направите вашата поръчка през сайта ни тук, Skype, email и по телефон и Viber 0878 96 96 30.

Каква е разликата между бърза и стандартна поръчка?

При Бърза поръчка куриерът описва дрехите Ви на място. При стандартната Вие можете да ги категоризирате през формата на сайта ни. Няма разлика в цената на услугата.

Не съм сигурен как трябва да бъдат почистени дрехите ми. Какво да правя?

Не се притеснявайте, грижата за дрехите е нашата сила. Стъпвайки на нашия опит, ние ще направим всичко необходимо те да бъдат третирани правилно и с внимание. Ако има различни варианти, или не можем да намерим указателен етикет, ще се свържем с вас веднага.

Къде се обработват моите дрехите?

Дон Арт има три ателиета за химическо чистене и цех за боядисване на кожа и памук в София. Според района, в който се намирате, наш служител ще остави дрехите за почистване до най близкото ателие или друго по ваш избор. Там нашият висококвалифициран персонал ще се погрижи за вашите дрехи

Мога ли да дам още дрехи към вече направена поръчка?

Да, куриерът може да ги включи в поръчката когато е при вас.

Химическо чистене

Какво става ако дрехите ми са увредени?

Вашите дрехи са в сигурни ръце и проблеми възникват изключително рядко. Но ние разбираме важността им и за това сме напълно застраховани при подобни случаи! В тези много редки случай на повреждане на материя, ние ще ви обезщетим в съответствие с нашата политика за отношения с клиенти. За повече информация може да отидете на нашите Условия.

Всички петна ли премахвате?

Нашите екипи са оборудвани само с най-добрите материали и машини за премахване на петна и ефективна грижа според материята, но някои петна могат да се опрат дори и на нас! Винаги правим всичко възможно, но не можем да обещаем с ръка на сърцето, че премахваме абсолютно всички петна. Ако не сте доволни от някой резултат, предлагаме повторно почистване безплатно!

Боядисване на памучни дрехи

Пускат ли дрехите след боядисване?

След боядисване дрехите се фиксират добре и цветът не изпуска. И при пране и при носене по тялото ние гарантираме, че дрехите не пускат боя след посещение при нас.

Всички цветове ли боядисвате?

Има каталог с цветове, измежду които може да избирате. Имайте предвид, че крайният резултат в голяма степен зависи от това коя гама е в момента дрехата и в какъв цвят ще се боядисва. Може да се багри в същия цвят, но при всички случаи ще е в по-тъмен нюанс.

Ако цвета, който искам не е в каталога?

Ако цвета, който желаете не е включен в каталога можем да ви предложим индивидуално багрене в което наши технолози ще приготвят цвета който желаете. За цена и повече въпроси ни пишете на info@donart.bg или ни се обадете!

Всички материи ли боядисвате?

Не, боядисваме само кожени изделия и текстилни материи според съдържанието им на памук. Само когато са 100% памук се получава желаният цвят. В случай, че в съдържанието на плата има поли-естер или друг примес, наситеността на боята е толкова, колкото е процентът памук в материята.

Могат ли всички петна и дефекти да се заличат с боядисване?

Голям брой дефекти и петна могат да се заличат с боядисване при нас. Единствените, които не се покриват на 100% са петна от белина, силиконови лепила, блажна боя или твърди смоли. Тези петна трайно деформират материята.

Боядисването заличава ли петна от белина?

Когато дрехата има петна от белина, доместос или друг избелващ препарат, тя задължително трябва да се боядиса в тъмен цвят (желателно черен). Тъмните цветове дават по-голяма вероятност за отстраняване на проблема.

Боядисването заличава ли мазни петна?

Мазните петна по дрехата, концентрират в себе си боята и изпъкват повече, затова е желателно те предварително да се премахнат. Химическото чистене премахва мазните петна от дрехите.

Имам петна от дезодорант под мишниците, те покриват ли се с боядисване?

Петната от изпотяване и парфюми по дрехата винаги остават, дори след изпиране. Когато тази дреха се боядиса те си личат с още по-голяма сила и не го препоръчваме освен ако цвета не е черен.

Ако имам щампа на дрехата си, ще се повреди ли тя при боядисване?

Ако щампата е качествено направена тя не се променя и уврежда.

Боядисване на кожени дрехи

Боядисват ли се дрехи от изкуствена кожа (еко кожа)?

Възможността за боядисване зависи от качеството на изкуствената кожа.

С какви бои боядисвате дрехите?

Използваме немски оцветители за естествена кожа на фирма BASF, както и продукти на други проверени компании, които използваме от много години.

Какви цветове кожени дрехи боядисвате?

Боядисваме дрехи от всеки цвят. За всяка дреха подготвяме специален цвят, който отговаря на оригинала, тъй като при багрене кожата поема дълбо оригиналния цвят и не е препоръчително неговата промяна.

Мога ли да променя цвета на кожената си дреха?

Да, но такава промяна е с допълнителна такса от +100%. Обаче, ако новият цвят се изтрие, оригиналният може да стане видим (приемаме дрехата без гаранция в този случай).

Трябва ли да почистя кожената си дреха преди боядисване?

Препоръчваме химическо почистване за оптимални резултати, но ако дрехата не е силно замърсена, може да бъде боядисана без предварително почистване.

След боядисване пуска ли новата боя?

Боята се фиксира здраво след боядисване, така че няма риск от отмиване или размазване.

Как ще изглежда дрехата ми след боядисване?

Кожената дреха ще изглежда като нова, на значително по-достъпна цена в сравнение с покупката на чисто нов артикул!

Почистване на обувки

Къде извършваме почистване на обувки ?

Почистване на обувки се извършва при партньори от Чисто & Просто - Професионално почистване на обувки

Какви материи обработваме ?

Екипът на Чисто & Просто - Професионално почистване на обувки почиства обувки и аксесоари от естествена и изкуствена кожа, велур, набук, текстил, деним и смесени модели.

За колко време ще са готови моите обувки ?

Стандартният срок на нашиите партньори от Чисто & Просто - Професионално почистване на обувки изпълнение на поръчката е 72 часа. Ако желаете приоритетна поръчка, можете да вземете обувките и аксесоарите си след 48 часа, което ще оскъпи услугата със 100%.

Възможно ли е да се премахнат неприятните миризми ?

Почистването на обувки отвън и отвътре гарантира премахването на всички бактерии и ограничава натрупаните неприятни миризми. За допълнителен ползотворен ефект може да добавите ароматизиране на обувките.

Има ли гаранция за почиставането ?

С над 2г. опит в тази нова сфера на услигите, колегите от Чисто & Просто - Професионално почистване на обувки са изградили реноме на сигурно и комфортно място за вашите обувки. Ако все пак възникне някакъв проблем, можете да прочетете техните общи условия общи условия и да се информирате за начините на обезщетение.

Взимане и Доставка

Има ли минимална стойност на поръчка?

Взимането и връщането на дрехи е напълно безплатно, като минималната стойност на поръчка е 40 лева. Ако вашите дрехи са на по малка стойност, пак можем да ги вземем, но цената ще е 5 лева в посока.

Мога ли да направя бърза поръчка?

Не е задължително да избирате артикули от магазина, за да направите поръчка, ние на място ще опишем Вашите дрехи. Ако сте ползвали нашите услуги значи имате регистрация, която ви позволява през сайта, чрез обаждане, sms, или друг удобен за Вас начин да направите бърза поръчка.

За колко време ще са готови дрехите ми?

Срокът за изпълнение на поръчките за химическо чистене и пране зависи от дрехите, но редно отнема 72 часа от момента на взимане и 7 работни дни за изпълнение на поръчките за боядисване, поради голямото технологично време.

Мога ли да върна металните си закачалки?

Да, разбира се, просто ги дайте на нашия куриер при следващото му посещение, и ние ще ги рециклираме вместо вас.

Мога ли да променя параметрите на вече направена поръчка?

Ако сте направили вече поръчка, а искате да промените времето или мястото на взимане и връщане, просто ни пишете или ни се обадете .

Какво става ако пропусна взимането на поръчката си?

Не се притеснявайте, обадете ни се да уговорим друго удобно за вас време или ние в 30 дневен срок ще ви потърсим. Ако не вземете поръчката си в 90 дневен срок имаме практика да даряваме дрехите на благотворителна организация по наш избор.

Как става плащането на поръчката?

Можете да платите при предаването на дрехите на куриера или при тяхното получаване, изборът е изцяло ваш.

Мога ли да платя с дебитна или кредитна карта?

Да, нашият куриер разполага с мобилен POS терминал, през който можете да платите с карта.

Ако поръчката ми се забави?

Ако има някакъв проблем, забавяне или нужда да бъдат повторени вашите дрехи, ние ще се свържем с Вас, за да уговорим друго време за връщане на поръчката.