Блог

10.10.2020 г., 10:15 ч.Какво представлява химическото почистване на дрехи - стъпка по стъпка

Какво представлява химическото почистване на дрехи - стъпка по стъпка

Химическото чистене, или така нареченото сухо пране, е услуга с десетилетна история, що се касае до българския и световния пазар. Въпреки това, процесът, през който преминават дрехите по време на професионалното сухо почистване, все още е дълбоко неясен за голяма част от потребителите.

12.09.2020 г., 11:12 ч.Третиране на мазни петна - всичко, което можете да направите

Третиране на мазни петна - всичко, което можете да направите

Мазните петна заслужено заемат почетното място в класацията на най-трудните за премахване зацапвания от дрехи, домашен текстил, дамаски, естествена или изкуствена кожа. И въпреки това, ако сте се сдобили с едно или няколко такива, не бързайте да се отчайвате – съществуват много ефективни начини да се преборите с мазните замърсявания, стига да ги третирате правилно и навреме.

17.09.2020 г., 14:50 ч.Боядисване на дрехи - кога, защо, как ?

Боядисване на дрехи - кога, защо, как ?

Избледнелите цветове и малките несъвършенства на материите често са причина да се разделим с някои от най-любимите и най-удобните си дрехи. С помощта на съвременните технологии за почистване и боядисване, тази тенденция бавно, но сигурно отива в миналото.

13.11.2020 г., 12:1o ч.Химическо почистване на ски екипировка - сигурно, бързо, безопасно

Химическо почистване на ски екипировка - сигурно, бързо, безопасно

Когато зимният спортен сезон приключи е време да приберете ски екипировката си и да я съхраните в перфектно състояние за следващата зима. За целта, разбира се, първо следва да я почистите. Това е един много деликатен момент, защото, ако използвате неподходящи или твърде агресивни препарати, можете безнадеждно да я съсипете.

17.11.2020 г., 16:14 ч.5 причини да изберете професионално почистване за своите възглавници

5 причини да изберете професионално почистване за своите възглавници

Спокойната нощна почивка е жизненоважна за цялостното здравословно състояние, настроението, тонуса и самочувствието през деня. Около 30% от живота на възрастните индивиди преминава в сън - именно затова средата, в която почиваме нощем, е от толкова решаващо значение за качеството ни на живот.

23.11.2020 г., 11:14 ч.6 съвета за поддържане на безупречния вид на кожените дрехи и аксесоари

6 съвета за поддържане на безупречния вид на кожените дрехи и аксесоари

Дрехите и аксесоарите от естествена кожа са особено ценни притежания не само заради относително високата си пазарна цена, а също така заради незаменимото си удобство, отличното си качество и стилния си външен вид.

09.12.2020 г., 15:20 ч.Видове петна, които могат да бъдат третирани с помощта на химическо чистене

Видове петна, които могат да бъдат третирани с помощта на химическо чистене

Дейността на всяко едно ателие за химическо почистване на дрехи и аксесоари неизбежно е тясно обвързана с успешното, безопасно и ефективно третиране на различни видове петна. Въпросът относно потенциала на сухото почистване за премахване на петна, обаче, не винаги е еднозначен.

12.12.2020 г., 18:20 ч.Почистване на одеяла и завивки - мисията възможна!

Почистване на одеяла и завивки - мисията възможна!

Замисляли ли сте се, че човек прекарва средно ⅓ от живота си в сън? В този ред на мисли, хигиената на матрака, възглавниците, завивките и спалното бельо реално имат по-голямо значение за здравето ни, отколкото сме свикнали да им отреждаме.

19.12.2020 г., 10:20 ч.Професионално химическо почистване на дамаски - втори живот за старите дивани

Професионално химическо почистване на дамаски - втори живот за старите дивани

Меката мебел в дома и офиса често е истинско предизвикателство, що се касае до хигиена. Тежките и обемни дамаски трудно се побират в обикновената перална машина, а ако се поберат - те по-скоро се мокрят, отколкото да се почистят ефективно и в дълбочина.

12.02.2021 г., 11:30 ч.Професионално почистване на обувки: чисто и просто без аналог!

Професионално почистване на обувки: чисто и просто без аналог!

Като професионалисти в сферата на почистването на дрехи, аксесоари и домашен текстил, ние знаем едно: последната стъпка към съвършения външен вид са чистите и спретнати обувки.