Можете да вземете ваучер с 20% отстъпка за времето на извънредното положение тук

Политика за поверителност

Този уеб сайт www.donart.bg е собственост и се управлява от „Дон Арт“ ООД и е в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни и придружаващата я нормативна уредба.

С настоящия текст се стремим да Ви информираме за начина, по който обработваме Вашите лични данни както и за Вашите права. Дон Арт ("Ние") е в правото си да променя по всяко време Политиката за поверителност, за което ще бъдете информирани.

Дон Арт се ангажираме да защитаваме и зачитаме вашите лични данни.

Тези правила (заедно с нашите условия за ползване на сайта www.donart.bg и всички други документи, посочени в него) определят основата, върху която всички лични данни, които събираме от Вас или които ни предоставяте, ще бъдат обработени от нас. Моля, прочетете внимателно следното, за да разберете нашите виждания и практики относно Вашите лични данни и как ние ги управляваме. С посещаването си на donart.bg Вие приемате и се съгласявате с практиките, описани в тези правила.

Сигурността на Вашите лични данни се постига чрез технически и организационни мерки срещу загуба, унищожаване, проникване, изменение или разпространение от лица без право на достъп.

Лични данни, които събираме и обработваме

За да изпълняваме качествено услугите си Ние събираме лични данни като например име, телефон, адрес и електронна поща. Събираме Вашата лична информация само и единствено когато Вие ни я предоставите доброволно – например при поръчка през Нашия сайт, при изпращане на запитване от контактната ни форма или при оставяне на поръчка в някой от обектите ни.

Можем да събираме и обработваме следните данни за Вас:

  • Информация, която Вие ни давате. Можете да предоставите информация за себе си, като попълните формуляри на нашия сайт donart.bg, също така като ни я предоставите по телефона, по електронна поща или по друг начин. Информацията, която ни предоставяте, може да включва вашето име, адрес, e-mail адрес и телефонен номер.
  • Информация, която събираме за Вас.По отношение на всяко от вашите посещения на нашия сайт ние можем автоматично да съберем следната информация: техническа информация, включително адреса на интернет протокола (IP), използван за свързване на компютъра ви с интернет, вашата информация за влизане, тип и версия на браузъра, настройка на часови зони, видове и версии на браузъра, операционна система и платформа; информация за вашето посещение, включително пълния URL адрес, към и от нашия сайт (включително дата и час); продуктите, които сте гледали или търсили; време за отговор на страниците, грешки при изтеглянето и зареждането им, продължителност на посещенията на определени страници, информация за взаимодействие със страници (като движения, кликвания и прескачане на мишката) и приложения.
  • Информация, която получаваме от други източнициМоже да получим информация за Вас, ако използвате някои от другите уеб сайтове, които оперираме, или другите услуги, които предоставяме. Ние също така работим в тясно сътрудничество с трети страни ( например бизнес партньори, подизпълнители в областта на техниката,доставчици на услуги за плащане и доставка, рекламни мрежи, доставчици на анализи, доставчици на информация за търсене, агенции за кредитни референции и други) и може да получим информация за Вас от тях.

Форми за събиране на лични данни:

  • Чрез поставяне на поръчка на сайта ни
  • При регистрация на сайта ни
  • При оставяне на поръчка в някой от обектите ни
  • Електронна поща
  • Чрез изпращане на запитване

Какво правим с информацията:

Използваме Вашата лична информация, за да можем да проследяваме и обработваме качествено вашите дрехи, домашен текстил и други. Без тази информация Ние няма да можем да извършваме Нашите Услуги. Понякога използваме под изпълнители за съхраняване и обработване на Вашите данни с които ще Ви запознаем по надолу. Предоставената от Вас лична информация се използва за:

  • За индетификаия на Артикулите в напарвените поръчки.
  • За навременно вземане и връщане на поръчките от врата до врата.
  • За разпознаване при провеждането на игри и онлайн кампании на Дон Арт.
  • За индетификация при изпращане на онлайн запитвания или друга форма за контакт.
  • Да изпълняваме задълженията си, произтичащи от договори, сключени между Вас и Нас, и да Ви предоставим информацията, продуктите и услугите, които сте поискали от нас.
  • Да Ви предоставим информация за други стоки и услуги, които предлагаме, които са подобни на тези, за които вече сте закупили или ползвали.
  • Да Ви уведомим за промените в Нашата услуга.
  • Да администрираме Нашия сайт и за вътрешни операции, включително отстраняване на проблеми, анализ на данни, тестване, научни изследвания, статистически цели и проучвания.
  • Да подобрим Нашия сайт, като гарантираме, че съдържанието което се представя по най-ефективния начин за Вас и за Вашия компютър.
  • В помощ на усилията ни да поддържаме Нашия сайт безопасен и сигурен.
  • Да измерваме и разберем ефективността на рекламата, която предоставяме на Вас и на други хора, и да Ви предоставяме подходяща реклама.
  • Да правим предложения и препоръки за Вас и другите потребители на Нашия сайт за стоки или услуги, които може да ви интересуват.

Бисквитки

Нашият уеб сайт използва "бисквитки", за да ви отличи от другите потребители. Това ни помага да Ви предоставим по добро усещане, когато разглеждате нашия уебсайт и ни позволява да го подобряваме постоянно. За подробна информация относно "бисквитките", които използваме, и целите, за които ги използваме. Като продължавате да сърфирате в сайта ни, Вие се съгласявате с използването на "бисквитки".

"Бисквитката" е малък файл с букви и цифри, който съхраняваме в браузъра или твърдия диск на вашия компютър, ако сте съгласни.

Какви “бисквитки” използваме :

  • Строго необходими “бисквитки” . Това са "бисквитки", които са необходими за функционирането на нашия уебсайт. Те включват например "бисквитки", които ви позволяват да влезете в защитени зони на нашия уебсайт. Например да използвате пазарска количка или да използвате услуги за електронно плащане.
  • Аналитични “бисквитки” . Те ни позволяват да разпознаваме и броим броя на посетителите и да видим как посетителите се движат около нашия уебсайт, когато го използват. Това ни помага да подобрим начина, по който функционира нашият уеб сайт, например, като гарантира, че потребителите намират лесно това, което търсят.
  • Функционални "бисквитки". Те се използват, за да ви разпознаят, когато се върнете на нашия уебсайт. Това ни дава възможност да персонализираме съдържанието си за вас, да ви поздравим по име и да помним вашите предпочитания (например вашия избор на език или регион).
  • Рекламни “бисквитки”. Тези "бисквитки" записват вашето посещение на нашия уебсайт, посетените страници и връзките, които сте проследили. Ще използваме тази информация, за да направим уебсайта ни и рекламите, показвани на него, по-подходящи за вашите интереси. Също така можем да споделяме тази информация с трети страни за тази цел.

Google Analytics

Сайтът използва Google Analytics – уеб базирана услуга предоставена от Google Inc. (“Google”). Google Analytics използва бисквитки, които се запаметяват на Вашия компютър. Бисквитките позволяват тематизация и персонализация на съдържанието чрез изготвяне на доклади и анализ на активността Ви при посещение на Сайта.

Информацията, която бисквитката генерира за Вашата активност на Сайта (включително и Вашия IP адрес) се прехвърля и запазва на Google сървър в САЩ. Google предоставя данните или възлага обработването им на трети лица само, ако това е подходящо и доколкото действащото право не забранява това.

Google не обвързва Вашия IP адрес с други данни, които обработва. Анонимността на Вашия IP адрес на Сайта се постига чрез кодиране му в рамките на държавите членки на Европейския съюз и държави страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство. По изключение пълният IP адрес може да бъде прехвърлен на Google сървъра в САЩ и съкратен там.

Социални мрежи

Достъпът Ви до социалните мрежи като Facebook, Instagram, Linkedin и други такива предвижда отделна регистрация и приемане на общите условия на тези сайтове. Дон Арт не отговаря за защитата на личните Ви при приемането на тези общи условия. Моля да се запознаете подробно с общите условия на тези сайтове.

Приставки/Plugins

Сайтът използва Социални приставки/Social Plugins, които представляват софтуерни компоненти прибавящи допълнителни възможности към Вашия интернет браузър, при съгласие с техните условия и регистрация. Ние използваме следните Приставки:

Facebook

Сайтът използва Social Plugins на социалната мрежа facebook.com, която се поддържа от Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. („Facebook“). Тази приставка се разпознава по логата на Facebook (бяло „f” на син фон или „вдигнат нагоре палец“) или се отличава с „Facebook Social Plugin“. Списъкът и видовете Facebook Social Plugins може да видите тук: http:/developers.facebook.com/plugins/.

Когато посетите страница от Сайта, която съдържа Facebook приставка, Вашия интернет браузър се свързва директно със сървърите на Facebook и съдържанието на приставката ще бъде прехвърлено директно от Facebook към Вашия интернет браузър, който ще го свърже с интернет страницата. Чрез свързването с тези Facebook приставки, Facebook получава информация, че съответната наша интернет страница или платформа е била посетена дори и да нямате регистрация или да не сте се вписали във Facebook.

Информацията (включително IP адреса Ви) се прехвърля и запазва от Вашия интернет браузър директно към сървър на Facebook в САЩ. Ако сте вписан във Facebook, посещението на Сайта може да се отрази незабавно на Вашия Facebook профил. Ако си взаимодействате с тези Plugins, напр. натиснете бутона „Харесвам“, или напишете коментар, тази информация веднага ще бъде прехвърлена от Вашия интернет браузъркъм Facebook и ще бъде запаметена там. Информацията ще бъде също публикувана на Вашия Facebook профил и видима за приятелите Ви във Facebook.

Моля запознайте се с условията и възможностите за настройка за защита на личните Ви данни и целта и обхвата обработка им на: http://www.facebook.com/policy.php. Ако не желаете Facebook да отразява посещението на Сайта на Вашия Facebook профил е необходимо да се отпишете от Facebook преди да посетите Сайта. Можете да предотвратите напълно зареждането на Facebook приставките като инсталирате разширения на Вашия интернет браузър, напр. „Facebook Blocker“

Nebosystems

Небосистемс ЕООД е българска компания, която предоставя услуги в областите: управление на ИТ Инфраструктура; Системна Интеграция; Информационна Сигурност – експерт по сигурността на информацията:https://nebosystems.eu/bg_BG/gdpr/

CleanCloud

Водещ софтуер използван от химическите чистения и перални услуги в световен мащаб:https://cleancloudapp.com/privacy

Кой има достъп до вашата лична информация.

Нашите служители имат достъп до Вашата лична информация, като преди Дон Арт да им предостави достъп до нея те подписват декларация за конфиденциалност. На всеки 3 месеца или при промяна в условията се провежда обучение което да запознае и припомни за процедурите при вземане, въвеждане и защитаване на Вашата лична информация.

Вашите права:

  • - Имате право да поискате да не обработваме личните Ви данни за маркетингови цели. Ние Ви информираме, ако възнамеряваме да използваме Вашите данни за такива цели или ако възнамеряваме да разкрием вашата информация на трета страна за такива цели. Упражнявайки правото си за отказ, по всяко време можете да се свържете с Нас на info@donart,bg.
  • - Нашият сайт може от време на време да съдържа реклами към и от уеб сайтовете на Нашите партньорски мрежи и рекламодатели. Ако последвате връзка към някой от тези уебсайтове, имайте предвид, че тези уебсайтове имат свои собствени правила за поверителност, и че не поемаме никаква отношение или отговорност за тези правила. Моля, проверете ги, преди да изпратите лични данни на тези уебсайтове.

Промени в Нашата политика:

Всички промени, които може да направим в Нашата политика за поверителност в бъдеще, ще бъдат публикувани на тази страница и, когато е уместно, ще Ви бъдат съобщени по електронна поща.

Контакти

Въпроси, коментари и искания относно тази политика за поверителност са добре дошли и трябва да бъдат адресирани до info@donart.bg