Често задавани въпроси

Задай въпрос

БОРБАТА НИ С COVID-19

Какви мерки взима Дон Арт за да осигури сигурността на своите клиенти и служители ?

Сигурността винаги е била приоритет за нас още от самото отваряне на веригата. Почистването на мръсни дрехи и текстил е в основата на наша работа и като такива служителите, които боравят с мръсни дрехи, носят гумени ръкавици,предпазни облекла, маски и очила, за да предотвратят разпространението на микроби. Регулярно дезинфекцираме всички често докосвани повърхности, включително плотове, дръжки на врати, копчета, дръжки и входовете на използваните машини; тъч скрийн екрани,ПОС терминали и клавиатури. Нашите шофьори също носят ръкавици и маски, дезинфекцират автомобилите си често. Също така работим за увеличаването на куриерите ни с цел осигуряване на нашите клиенти удобството на доставките по домовете и така важното социално дистанциране.

Как мога да използвам услугите Ви в условията на карантина?

Препоръчваме на клиентите си да се възползват от услугите ни чрез вземане и връщане от адрес. Можете да поръчате чрез формата ни за бърза поръчка на нашия уебсайт, да се обадите на телефон: 0878 96 96 30 или чрез имейл на info@donart.bg. Скоро можете да очаквате и мобилното ни приложение, за допълнително улеснение. За да насърчим поръчките от и до адрес променяме условията си за работа докато трае карантината: Премахва се минималната сума за доставка от 15 лева. Вече можете да поръчате напълно безплатно вземане и връщане от дома, без ограничения и оскъпяване. За да насърчим хората да останат вкъщи правим -20% отстъпка на всички поръчки направени по домовете, важи за всички наши услуги. Ваучерът с отстъпка можете да изтеглите тук.

Дрехите ми ще бъдат ли дезинфекцирани?

Ние дезинфекцираме вашите дрехи почиствайки ги на висока температура комбинирано със силата на химическото чистене (специален разтворител наречен perchloroethylene), препарати и дезинфектанти, които убиват всеки жив вирус в рамките на първите две минути след почистването. След това този разтворител се изцежда и извлича от дрехите, като ги оставя свежи и чисти. Ние използваме чист разтворител при всяко зареждане на машините, като гарантираме, че всяка дреха е почистена и дезинфекцирана по подходящ начин. Всяка чанта за дрехи (използващи се при доставките) също е измита и дезинфекцирана, което означава, че чистите и мръсните Ви дрехи никога няма да влязат в контакт с други мръсни или използвани дрехи.

Колко време ще отнеме дрехите и домашния ми текстил да бъде почистени в условията на карантина?

За да предложим най-високо качество и абсолютна дезинфекция, променяме сроковете за изпълнение на услугите ни както следва: Химическо чистене и пране - срок минимум 72 часа Боядисване на кожа и текстил - срок минимум 7 дни Почистване на обувки - срок минимум 7 дни

Кои ателиета все още работят и с какво работно време са?

Всички наши обекти работят с намалено работно време за работа с клиенти от 10:00 -16:00 часа, от Понеделник до Петък. Уверяваме ви, че спазваме всички препоръки за сигурност към нашите клиенти и служители.

Твоята първа поръчка!

Какво трябва да подготвя за първата си поръчка?

Единствено което трябва да направите е да подготвите дрехите, които искате да дадете за химическо чистене и пране отделно от тези за боядисване. Нашият куриер ще донесе ЕКО торба в която да прибере дрехите след като ги опише и Ви издаде бележка. Ако сте подготвили дрехите вече в торби не е проблем.

Кои райони и часове за вземане и доставка покривате ?

Вземането и връщането на поръчките се извършват на територията на цяла София като работното време на нашите куриери е от 8:00 до 20:00 часа, от Понеделник до Петък и Събота от 9:00 до 15:00 часа.

Ако съм извън София мога ли да дам дрехи за боядисване?

Да, можете да ни изпратите по удобна за Вас куриерска фирма или друга пощенска услуга на адрес: гр. София, Надежда 2, ул.Йордан Хаджиконстантинов 88 П.К.: 1220 телефон: 0878 96 96 30. Като в плика с дрехите приложите лист с Име,Телефон и Адрес за обратна връзка и за всяка дреха в какъв цвят я желаете.

Трябва ли да разделям дрехите си за химическо чистене и пране на цветни и бели?

Не се притеснявайте за сортирането на дрехите, ние ще направим това вместо Вас.

Може ли да ви дам и дрехи за боядисване с поръчката за химическо?

Да, разбира се! Услугата вземане и доставка на дрехи е актуална както за дрехи, които желаете да дадете за химическо чистене, така и за дрехи, които желаете да бъдат боядисани.

Как мога да направя поръчка, за да вземете дрехите ми?

Може да направите вашата поръчка през сайта ни тук, Skype, email и по телефон и Viber 0898 88 56 43.

Каква е разликата между бърза и стандартна поръчка?

При Бърза поръчка куриерът описва дрехите Ви на място. При стандартната Вие можете да ги категоризирате през формата на сайта ни. Няма разлика в цената на услугата.

Не съм сигурен как трябва да бъдат почистени дрехите ми. Какво да правя?

Не се притеснявайте, грижата за дрехите е нашата сила. Стъпвайки на нашия опит, ние ще направим всичко необходимо те да бъдат третирани правилно и с внимание. Ако има различни варианти, или не можем да намерим указателен етикет, ще се свържем с вас веднага.

Къде се обработват моите дрехите?

Дон Арт има три ателиета за химическо чистене и цех за боядисване на кожа и памук в София. Според района, в който се намирате, наш служител ще остави дрехите за почистване до най близкото ателие или друго по ваш избор. Там нашият висококвалифициран персонал ще се погрижи за вашите дрехи

Мога ли да дам още дрехи към вече направена поръчка?

Да, куриерът може да ги включи в поръчката когато е при вас.

Химическо чистене

Какво става ако дрехите ми са увредени?

Вашите дрехи са в сигурни ръце и проблеми възникват изключително рядко. Но ние разбираме важността им и за това сме напълно застраховани при подобни случаи! В тези много редки случай на повреждане на материя, ние ще ви обезщетим в съответствие с нашата политика за отношения с клиенти. За повече информация може да отидете на нашите Условия.

Всички петна ли премахвате?

Нашите екипи са оборудвани само с най-добрите материали и машини за премахване на петна и ефективна грижа според материята, но някои петна могат да се опрат дори и на нас! Винаги правим всичко възможно, но не можем да обещаем с ръка на сърцето, че премахваме абсолютно всички петна. Ако не сте доволни от някой резултат, предлагаме повторно почистване безплатно!

Боядисване на памучни дрехи

Пускат ли дрехите след боядисване?

След боядисване дрехите се фиксират добре и цветът не изпуска. И при пране и при носене по тялото ние гарантираме, че дрехите не пускат боя след посещение при нас.

Всички цветове ли боядисвате?

Има каталог с цветове, измежду които може да избирате. Имайте предвид, че крайният резултат в голяма степен зависи от това коя гама е в момента дрехата и в какъв цвят ще се боядисва. Може да се багри в същия цвят, но при всички случаи ще е в по-тъмен нюанс.

Ако цвета, който искам не е в каталога?

Ако цвета, който желаете не е включен в каталога можем да ви предложим индивидуално багрене в което наши технолози ще приготвят цвета който желаете. За цена и повече въпроси ни пишете на info@donart.bg или ни се обадете!

Всички материи ли боядисвате?

Не, боядисваме само кожени изделия и текстилни материи според съдържанието им на памук. Само когато са 100% памук се получава желаният цвят. В случай, че в съдържанието на плата има поли-естер или друг примес, наситеността на боята е толкова, колкото е процентът памук в материята.

Могат ли всички петна и дефекти да се заличат с боядисване?

Голям брой дефекти и петна могат да се заличат с боядисване при нас. Единствените, които не се покриват на 100% са петна от белина, силиконови лепила, блажна боя или твърди смоли. Тези петна трайно деформират материята.

Боядисването заличава ли петна от белина?

Когато дрехата има петна от белина, доместос или друг избелващ препарат, тя задължително трябва да се боядиса в тъмен цвят (желателно черен). Тъмните цветове дават по-голяма вероятност за отстраняване на проблема.

Боядисването заличава ли мазни петна?

Мазните петна по дрехата, концентрират в себе си боята и изпъкват повече, затова е желателно те предварително да се премахнат. Химическото чистене премахва мазните петна от дрехите.

Имам петна от дезодорант под мишниците, те покриват ли се с боядисване?

Петната от изпотяване и парфюми по дрехата винаги остават, дори след изпиране. Когато тази дреха се боядиса те си личат с още по-голяма сила и не го препоръчваме освен ако цвета не е черен.

Ако имам щампа на дрехата си, ще се повреди ли тя при боядисване?

Ако щампата е качествено направена тя не се променя и уврежда.

Боядисване на кожени дрехи

Боядисват ли се дрехи от изкуствена кожа /еко кожа/?

В зависимост от качеството на изкуствената кожа тя може да бъде боядисана.

С какви бои се боядисват дрехите?

Боядисването се извършва с немски оцветители и фиксатори на фирма BASF.

Какви цветове кожени дрехи боядисвате?

Боядисваме всички цветове кожени дрехи. За всяка отделна кожена дреха цветът се изработва специално за нея. Желателно е цвета да бъде точно такъв какъвто е оригиналният цвят на дрехата, тъй като при предварителното багрене кожата е поела този цвят в дълбочина.

Мога ли да променя цвета на кожената си дреха?

При желание клиентът да промени основно цвета на кожата, той заплаща стандартната цена за боядисване +15 лева, но трябва да ви предупредим, че е възможно новият цвят да се изтърка по бързо и отдолу да се появи оригиналният цвят /дрехата се приема без гаранция/.

Трябва ли да почистя кожената си дреха преди боядисване?

Винаги препоръчваме химическо чистене преди боядисване, за най-добър ефект, но ако дрехата не е много замърсена може да се боядиса без да се налага почистване.

След боядисване пуска ли новата боя?

След боядисване боята се фиксира добре и няма опасност от отмиване и цапане.

Как ще изглежда дрехата ми след боядисване?

Кожата придобива първоначалния си вид и изглежда като нова на чувствително по-ниска цена от чисто нова дреха!

Взимане и Доставка

Има ли минимална стойност на поръчка?

Взимането и връщането на дрехи е напълно безплатно, като минималната стойност на поръчка е 15 лева. Ако вашите дрехи са на по малка стойност, пак можем да ги вземем, но цената ще е 15 лева.

Мога ли да направя бърза поръчка?

Не е задължително да избирате артикули от магазина, за да направите поръчка, ние на място ще опишем Вашите дрехи. Ако сте ползвали нашите услуги значи имате регистрация, която ви позволява през сайта, чрез обаждане, sms, или друг удобен за Вас начин да направите бърза поръчка.

За колко време ще са готови дрехите ми?

Срокът за изпълнение на поръчките за химическо чистене и пране е 48 часа от момента на взимане и 7 дневен за изпълнение на поръчките за боядисване, поради голямото технологично време.

Мога ли да върна металните си закачалки?

Да, разбира се, просто ги дайте на нашия куриер при следващото му посещение, и ние ще ги рециклираме вместо вас.

Мога ли да променя параметрите на вече направена поръчка?

Ако сте направили вече поръчка, а искате да промените времето или мястото на взимане и връщане, просто ни пишете или ни се обадете.

Какво става ако пропусна взимането на поръчката си?

Не се притеснявайте, обадете ни се да уговорим друго удобно за вас време или ние в 30 дневен срок ще ви потърсим. Ако не вземете поръчката си в 90 дневен срок имаме практика да даряваме дрехите на благотворителна организация по наш избор.

Как става плащането на поръчката?

Можете да платите при предаването на дрехите на куриера или при тяхното получаване, изборът е изцяло ваш.

Мога ли да платя с дебитна или кредитна карта?

Да, нашият куриер разполага с мобилен POS терминал, през който можете да платите с карта.

Ако поръчката ми се забави?

Ако има някакъв проблем, забавяне или нужда да бъдат повторени вашите дрехи, ние ще се свържем с Вас, за да уговорим друго време за връщане на поръчката.