Нека ти помогнем

За въпроси относно услуги, запивания и поръчки моля, свъежете се с нас на: info@donart.bg

Твоята първа поръчка!

Какво трябва да подготвя за първата си поръчка?

Единствено което трябва да направите е да подготвите дрехите, които искате да дадете за химическо чистене и пране отделно от тези за боядисване. Нашият куриер ще донесе торба в която да прибере дрехите след като ги опише и Ви издаде бележка. Ако сте подготвили дрехите вече в торби не е проблем.

Кои райони и часове за вземане и доставка покривате ?

Вземането и доставките се извършват на територията на цяла София като работното време на нашите куриери е от 8:00 до 19:00 часа.

Ако съм извън София мога ли да дам дрехи за боядисване?

Да, можете да ни изпратите по удобна за Вас куриерска фирма или друга пощенска услуга на адрес: гр. София, Надежда 2, ул.Йордан Хаджиконстантинов 88 П.К.: 1220 телефон: 0878 96 96 30. Като в плика с дрехите приложите лист с Име,Телефон и Адрес за обратна връзка и за всяка дреха в какъв цвят я желаете.

Трябва ли да разделям дрехите си за химическо чистене и пране на цветни и бели?

Не се притеснявайте за сортирането на дрехите, ние ще направим това вместо Вас.

Как мога да направя поръчка, за да вземете дрехите ми?

Може да направите вашата поръчка през сайта ни, Skype, email и по телефон и Viber 0878 96 96 30.

Не съм сигурен как трябва да бъдат почистени дрехите ми. Какво да правя?

Не се притеснявайте, грижата за дрехите е нашата сила. Стъпвайки на нашия опит, ние ще направим всичко необходимо те да бъдат третирани правилно и с внимание. Ако има различни варианти, или не можем да намерим указателен етикет, ще се свържем с вас веднага.

Къде се обработват моите дрехите?

Дон Арт има две ателиета за химическо чистене и цех за боядисване на кожа и памук в София. Според района, в който се намирате, наш служител ще остави дрехите за почистване до най–близкото ателие или друго по ваш избор. Там нашият висококвалифицран персонал ще се погрижи за вашите дрехи.

Мога ли да дам още дрехи към вече направена поръчка?

Да, куриерът може да ги включи в поръчката когато е при вас.

Химическо чистене:

Какво става ако дрехите ми са увредени?

Вашите дрехи са в сигурни ръце и проблеми възникват изключитено рядко. Но ние разбираме важността им и за това сме напълно застраховани при подобни случаи! В тези много редки случай на повреждане на материя, ние ще ви обезщетим в съответствие с нашата политика за отношения с клиенти. За повече информация може да отидете на нашите Условия.

Всички петна ли премахвате?

Нашите екипи са оборудвани само с най-добрите материали и машини за премахване на петна и ефективна грижа според материята, но някои петна могат да се опрат дори и на нас! Винаги правим всичко възможно, но не можем да обещаем с ръка на сърцето, че премахваме абсолютно всички петна. Ако не сте доволни от някой резултат, предлагаме повторно почистване безплатно!

Боядисване на памучни дрехи:

Пускат ли дрехите след боядисване?

След боядисване дрехите се фиксират добре и цветът не изпуска. И при пране и при носене по тялото ние гарантираме, че дрехите не пускат боя след посещение при нас.

Всички цветове ли боядисвате?

Има каталог с цветове, измежду които може да избирате ЛИНК. Имайте предвид, че крайният резултат в голяма степен зависи от това коя гама е в момента дрехата и в какъв цвят ще се боядисва. Може да се багри в същия цвят, но при всички случаи ще е в по-тъмен нюанс.

Ако цвета, който искам не е в каталога?

Ако цвета, който желаете не е включен в каталога можем да ви предложим индивидуално боядисване в което наши технолози ще се приготвят цвета който желаете. За цена и повече въпроси ни пишете на info@donart.bg

Всички материи ли боядисвате?

Всички материи ли боядисвате?

Не, боядисваме, според съдържанието на памук в изделието. Само когато са 100% памук се получава желаният цвят. В случай, че в съдържанието на плата има полиестер или друг примес, наситеноста на боята е толкова, колкото е процентът памук в него.

Могат ли всички петна и дефекти да се заличат с боядисване?

Голям брой дефекти и петна могат да се заличат с боядисване при нас. Единствените, които не се покриват на 100% са петна от белина, силиконови лепила, блажна боя или твърди смоли. Тези петна трайно се запечатват в дрехите.

Боядисването заличава ли петна от белина?

Когато дрехата има петна от белина, доместос или друг избелващ препарат, тя задължително трябва да се боядиса в тъмен цвят (желателно черен). Тъмните цветове дават по-голяма вероятност за отстраняване на проблема.

Боядисването заличава ли мазни петна?

Мазните петна по дрехата, концентрират в себе си боята и изпъкват повече, затова е желателно те предварително да се премахнат.

Имам петна от дезодорант под мишниците, те покриват ли се с боядисване?

Петната от изпотяване и парфюми по дрехата винаги остават, дори след изпиране. Когато тази дреха се боядиса те си личат с още по-голяма сила и не го препоръчваме.

Ако имам щампа на дрехата си, ще се повреди ли тя при боядисване?

Ако щампата е качествено направена тя не се променя и уврежда.

Боядисване на кожени дрехи

Боядисват ли се дрехи от изкуствена кожа (еко кожа)?

В зависимост от качеството на изкуствената кожа тя може да бъде боядисана.

С какви бои се боядисват дрехите?

Боядисването се извършва с немски оцветители за естествена кожа на фирма BASF и на други компании, които използваме повече от 20 години.

Какви цветове кожени дрехи боядисвате?

Боядисваме всички цветове кожени дрехи. За всяка отделна кожена дреха цветът се изработва специално за нея. Желателно е цвета да бъде точно такъв какъвто е оригиналният цвят на дрехата, тъй като при предварителното багрене кожата е поела този цвят в дълбочина.

Мога ли да променя цвета на кожената си дреха?

При желание клиентът да промени основно цвета на кожата, той заплаща стандартната цена за боядисване +15 лв., но трябва да ви предупредим, че е възможно новият цвят да се изтърка бързо и отдолу да се появи оригиналният цвят (дрехата се приема без гаранция).

Трябва ли да почистя кожената си дреха преди боядисване?

Винаги препоръчваме химическо чистене преди боядисване, за най-добър ефект, но ако дрехата не е много замърсена може да се боядиса без да се налага почистване.

След боядисване пуска ли новата боя?

След боядисване боята се фиксира добре и няма опасност от отмиване и цапане.

Ако поръчката ми се забави?

Ако има някакъв проблем, забавяне или нужда да бъдат повторени вашите дрехи, ние ще се свържем с вас, за да уговорим друго време за връщане на поръчката.

Взимане и Доставка

Има ли минимална стойност на поръчка?

Взимането и връщането на дрехи е напълно безплатно, като минималната стойност на поръчка е 15 лева. Ако вашите дрехи са на по малка стойност, пак можем да ги вземем, но цената ще е 15 лева.

Мога ли да направя бърза поръчка?

Ако вече сте ползвали нашите услуги вече имате регистрация, която ви позволява само с обаждане, sms, или друг удобен за вас начин да направите бърза поръчка.

За колко време ще са готови дрехите ми?

Срокът за изпълнение на поръчките за химическо чистене и пране е 48 часа от момента на взимане и 7 дневен за изпълнение на поръчките за боядисване, поради голямото технологично време.

Мога ли да върна металните си закачалки?

Да, разбира се, просто ги дайте на вашия куриер при следващото му посещение, и ние ще ги рециклираме вместо вас.

Мога ли да променя параметрите на вече направена поръчка?

Ако сте направили вече поръчка, а искате да промените времето или мястото на взимане и връщане, просто ни пишете или ни се обадете.

Какво става ако пропусна взимането на поръчката си?

Не се притеснявайте, обадете ни се да уговорим друго удобно за вас време или ние в 30 дневен срок ще ви потърсим. Ако не вземете поръчката си в 90 дневен срок имаме практика да даряваме дрехите на благотворителна организация по наш избор.

Мога ли да платя с дебитна или кредитна карта?

Да, нашият куриер разполага с мобилен POS терминал, през който можете да платите с карта.

Ако поръчката ми се забави?

Ако има някакъв проблем, забавяне или нужда да бъдат повторени вашите дрехи, ние ще се свържем с вас, за да уговорим друго време за връщане на поръчката.

Как става плащането на поръчката?

Можете да платите при предаването на дрехите на куриера или при тяхното получаване, изборът е изцяло ваш.

Условия за ползване

Условия за взимане на дрехи за химическо чистене

  • При липсата на указания от производителя за поддръжка на материята, се приемат без гаранция.
  • Дрехи постъпили в ателието за почистване не се считат за нови.
  • Рекламации се приемат в момента на получаване на дрехата.
  • Силно замърсени дрехи, стари и фиксирани петна се приемат за работа в ателието единствено без гаранция.
  • За стопени или скъсани ципове, апликации, декоративни орнаменти и разлепени подгъви, фирмата не носи отговорност.
  • Дрехи, непотърсени до 90 дни от дата на приемане, се даряват на избрана от нас благотворителна организация.

Спестете време

Направи онлайн поръчка

Поръчай онлайн за 30 секунди от всяко устройство

Поръчай